Hem Kurser & Träffar MEDIEKATALOG Våra tjänster Kontakt
film Litteratur Försäljning & Upphandlade avtal Creaza Läshörnan

 

Creaza

Vi erbjuder Creaza gratis till alla våra medlemmar t.o.m. 2019.07.31.

Creaza är ett ämnesövergripande webbaserat programpaket för att skapa tankekartor, serier, ljud och film.

Med hjälp av Creaza kan eleven producera text, bilder, presentationer, känslor och svar genom hela sin utbildning, från förskola till högskola.

I Cartoonist skapas serier och det finns en mängd olika teman att välja mellan med speciella miljöer och karaktärer. AudioEditor är ett ljudprogram där eleven kan göra egna ljudsagor eller radioprogram genom att lägga till ljudeffekter och musik till sin inspelning. I Mindomo skapas tankekartor med bilder, länkar och filmer. I MovieEditor skapas film av videoklipp och stillbilder. Till din hjälp har du en mängd videoklipp, musik och ljudeffekter samtidigt som du kan använda eget material.

barnCreaza2.png


Visst låter det spännande!  För att kunna använda Creaza måste man logga in på vår "Mediekatalog" och under fliken "Fler" hittar du CREAZA.


Lärande genom:

  • Kreativitet & Berättande
  • Kritiskt tänkande
  • Kommunikation
  • Reflektion

Engagera dina elever!

creaza-liten.png


Cartoonist skapa tecknade serier

Med Cartoonist kan du skapa flera olika berättelser. Verktyget går att använda för att skapa en tecknad serie eller för mer personliga digitala berättelser.

I Cartoonist finns världar med bakgrunder, karaktärer/figurer och olika objekt som klistras in i rutorna. I verktyget kan du också skapa textplakat, pratbubblor, tankebubblor eller skrikbubblor. Det går också att använda dessa med egna bilder.

Den tecknade serien organiseras i en filmstrip med flera rutor och kan presenteras både på Internet och skrivas ut på papper.

Länk till multimediabyråns film om Cartoonist »

​MovieEditor videoredigering

Filmklipparen gör att du kan skapa egna produktioner av multimedia baserade på färdiga världar med videoklipp och ljudklipp.

Du kan redigera en kortfilm eller klippa ihop din version av en nyhetssändning, en reklamfilm, en filmtrailer eller ett inslag på tv och sedan spela upp den i efterhand och jämföra med originalet.

Movieeditor ger dig också möjlighet att se vad olika musik eller ljudeffekter kan göra för att öka förståelsen av rörliga bilder. Med movieeditor kan man hämta in sina egna film- och ljudklipp och bilder och sedan klippa in dessa i berättelserna.

Verktyget fungerar som traditionella verktyg för filmklippning där du synkroniserar video, bilder, ljud och text längs en tidslinje.
Länk till multimediabyråns manual »

AudioEditor Ljudredigering

Med AudioEditor kan du skapa egna ljudproduktioner. Du kan själv klippa ihop din version av en nyhetssändning, radioreklam eller radioinslag och spela upp dem i efterhand och jämföra med originalet.

AudioEditor är också perfekt för att skapa egna radioreportage och ljudspel och det färdiga ljudklippet kan publiceras som en podcast.

Verktyget fungerar som traditionella verktyg för ljudklippning genom att ljudfiler placeras längs en tidslinje i flera kanaler.

Det går också att ta upp ljud som läggs som ett ljudspår över den hopklippta versionen.

Länk till multimediabyråns manual »

Mindomo Tankekarta

Med verktyget kan du organisera tankar, idéer, länkar och annan information på ett överskådligt sätt.

För att hjärnan ska kunna komma ihåg information så måste den sorteras. En tankekarta gör detta arbete roligare och lättare. Vi kan skapa en karta över våra tankar och sortera efter teman.

Tankekartan är perfekt för nytt material, för att se samband mellan ny och känd information och för att hantera material som behöver bearbetas mer.

Teman i tankekartorna kan innehålla mediafiler och länkar som tillägg till texten.

Skicka e-post till support(at)creaza.com om du vill anmäla fel eller har förslag på förbättringar.


    RekLogoBlueLetters2.png

  

- Din resurs i skolan -

lillaaktuellt.gif
Se_nya_filmer-2.jpgNylitteratur.gifNyhetsbrev-2.gif

Nyhetsbrev-2.gif

Tips_pa_appar.gif
creaza.gif
ur.gif

AVFace.gif

twitter.gif

twitter.gif

twitter.gif
twitter.gif