Hem Kurser & Träffar MEDIEKATALOG Våra tjänster Kontakt
Om Oss Personal Distribution Digital brochyr

Om oss


Kommunalförbundet AV Media Skåne är en länsorganisation, vars verksamhet riktar sig till utbildningsanordnare. Vi fungerar som en pedagogisk resurs inom områdena media, IT, teknik och pedagogik

med ett rikt utbud av tjänster.

skane2.png

  • Vi köper film med institutionell visningrätt, lånar ut, kopierar och distribuerar film till kommunerna, i huvudsak för användning i skolan. Film distribueras i dagsläget på VHS, DVD och via streaming över nätverk/internet.
  • Vi tillhandahåller ett referensbibliotek med läromedel som är anpassat till reviderade Lpfö98 samt Lgr11. Information om läromedelsutbudet sker också genom arrangemang av utställningar, pedagogkvällar och en årlig återkommande större läromedelsmässa.
  • Vi säljer, installerar och servar hemelektronik till kommunal verksamhet. Försäljning sker båda via telefon och mejl
  • Vi driver projekt och utbildning för pedagogisk utveckling i vårt distributionsområde.

Organisationen består av 12 medlemskommuner samt 4 avtals-kommuner, varav 4 kommuner är delvis anslutna. Följande kommuner får service från AV Media Skåne: Bromölla, Båstad, delar av Eslöv, Hässleholm, Hörby, Höör, Klippan, Kristianstad, delar av Kävlinge, Laholm, Osby, Perstorp, Simrishamn, delar av Svalöv, Tomelilla, Åstorp, Ängelholm, Örkelljunga och Östra Göinge kommun samt Gymnasieförbundet Bromölla/Sölvesborg.

Ägandeformen som kommunalförbund ger utmärkta möjligheter till samarbete mellan kommunerna. Ett samarbete som innebär att man tillsammans kan nyttja gemensamma resurser, via den plattform som Kommunalförbundet AV Media Skåne utgör. Kommunalförbundet styrs av en direktion bestående av representanter från de tolv medlemskommunerna.

Endast medlemmar och avtalspartners äger rätt att utnyttja servicen från AV Media Skåne.

PDF "Din resurs i skolan"

 

    RekLogoBlueLetters2.png

  

- Din resurs i skolan -

lillaaktuellt.gif
Se_nya_filmer-2.jpgNylitteratur.gifNyhetsbrev-2.gif

Nyhetsbrev-2.gif

Tips_pa_appar.gif
creaza.gif
ur.gif

AVFace.gif

twitter.gif

twitter.gif

twitter.gif
twitter.gif